MINE


Welcome
Hi there!

This is my online diary. You don't have to read my story if you don't want to


ME
A 21 years old girl and still don't have any idea what kind of doctor or what kind of person that she wants to be.

  • I love black!
  • I love rain!
  • I love panda!
  • I love you!


    Tagboard




    skin by BALQISH
    Coding by BALQISH
    The Best View by Google Chrome
  • NOT-A-VERY-FRESH-START-LOL
    Monday, 27 February 2017 | 0 Comments


    heart, necklace, and red image

    Haha tajuk entry macam apa je..

    Well.. bukan fresh start sangat pun.. hiks.. biasa biasa je. actually nak update dari last week but biasalah fatin nie memang sembang je lebihhh hahaha

    So.. minggu nie dah minggu ketiga start kelas.

    And timetable sem nie like seriousss shitttt gilaaa ahhh hahaha



    Kelas 8 pagi je banyakkk hahaha tapi setakat nie okay je lah.

    Dah berazam nie taknak skip kelas untuk sem nie hehehehe.. and taknak main main dah cukup laa 3 sem kejap rajin kejap malas. nie dah sem 4 kalau malas lagi aku x tahu lah nak cakap apa dah huhu

    Well.. semuanya okay je. Cuma tu lah.. masuk2 je dah serabut mcm mcm benda kena buat and assgnment and everything lah .

    Well patho cvs best sebab dr mustaffa yg ajar since dia dah pernah ajar aku masa sem 1 well besttt hahaha and aku pun minat jantung hiks hiks

    Then patho git kan.. omaigadd lecturer okay je cuma subjek tu je lahh hahaha.. dr mohanad yg ajar subjek nie and masa sem 2 dia ajar aku soo... so far so good cuma dia suka tukar2 slide and laju sikit so kekadang aku lost mcm.."kat mana aku sekarang?" hahahaha

    And yeah patho nervous nie serious wehh serious aku serabut. DAH LAH 4 CREDIT HOUR haishhhh hahahahahahahaha aku bila masuk, 45 minit je mampu bertahan. lepastu? lepastu aku x faham apa dah tak masuk apa dah. anatomy of brain pun aku dah lupa.. apa lagi function setiap lobe apa histo apa tu apa nie omaigaddd.. kesian kat dr soe bila dia tanya then kelas mcm krikk krikk aku kesiann sebab aku x dpt nak jawab soalan diaaa waaa nak nangissss..

    Pec IT skills tu pulak entah lah minggu lepas dah week 2 still lagi xde lecturer hm. (pec asik dapat B je hish)

    Psychological medicine. yg nie okay je sebab pasal human yeah aku rasa subjek nie ok je cuma tu lah. aku just tak suka sgt cara pembelajaran discuss dgn group nie sebab entah. Suka tengok lecturer mengajar kat depan and tulis notes and jawab soalan sesama ke and tu lah. tapi okay jee ahahaha

    Islamic studies nie kan.. 3 jam. yg nie seriussssssss hahaha.. dah lah 8 pagi. tadi aku tak terbangun weh. nie first time terskip kelas pagi nie.. aku tengok jam pukul 7 aku tidur balik wehhh ngntuk gila sebab semalam tidur lewat hahaha subjek nie mcm banyak kena buat kerja emmmmm

    First week, dah dapat result sem lepas. kau rasa? hahaha


    Okay laa actually aku target semua B or B+ tapi tulah tetibe ada C+ hareyyy hahaha

    Tapi aku target etnik dgn titas tu A kotttt kenapa B+????? T_______T

    Banyak main sem lepas tu yang jadi gini. So.. jangan memain taw? lagi lagi kalau kau amek course yg susah gila shit hahahaha

    Aku rasa macam nak sum up everything je dalam entry nie. boleh kan? hahaha

    Okay since Goblin dah habis, aku still x bole move on dengan ost drama goblin nih. Best duh yang belum tengok tu tengoklah.. hehe

    Cakap pasal drama.. aku rasa mcm taknak tengok sangat je untuk sem nie hahaha kang addicted lepastu result jadi mcm tu lagi haih tanak tanak nak semua A pulak huhuhuhu

    Em cuma untuk sem nie.. banyak benda dah tak sama macam dulu :')

    Aku kekadang tak tahu nak cerita kat siapa lepastu aku senyap je and yeah tu je lah aku boleh buat. Hahahaha. penat gak simpan sensorang nie rasa nak meletup pun ada hahaa

    Tahun nie mesti jadi tahun paling tough dalam hidup aku. Mesti punya lah.

    Tahun depan dah habis belajar. tak lama je lagi

    Aku tak terfikir pun habis nanti nak kerja kat memana aku just nak kerja yang dapat gaji and bole tampung adik2 aku yg tengah belajar..

    Takpe kan kalau aku fikir mcm tu? Hahaha bukan tanak kerja ikut course yg dah amek tapi kekadang dalam hidup nie tak semua benda boleh kita rancang dan terjadi ikut apa yang kita rancang kan?

    Aku redha dah

    Lepasnie apa nak jadi jadi lah. Semoga seketul fatin tabah menghadapi semuanya haha tanak give up tanak tangguh sem. cuma berharap dapat habiskan tanpa ada halangan. hiks

    Sudah lah dengan 2016.

    Okay apa lagi nak cerita?

    Classmates? Em. Okay je semua. Akma dgn mur still lagi ada alhamdulillah.

    Jujur ah aku susah betul nak selesa dgn orang and adapt kat tempat org tapi kat sini dah setahun lebih alhamdulillah semua okay..

    Cuma tu lah. haih nak cerita kat sini boleh?

    Ceritanya macam nie lah. Masa aku masuk msu nie ada housemate aku sorang nie sama course dgn aku tapi dia lagi tua well nama dia Intan.

    Masalahnya dia tua setahun je tapi cara dia mcm suka adik adik kan aku. tak faham? takpe hahaha

    Then lepastu ada salah faham well aku diam je lah lepastu masuk sem lepas (sem 3 dulu. sekarang aku dah sem 4) tetibe ada sorang classmate aku nie tanya kat aku.

    "fatin apa masalah kau dgn intan?"

    Of course laa aku pelik tetibe je ada soalan mcm tu sedangkan aku rasa dah lama dah aku senyap je sebab aku malas lah nak gaduh2 mulut ke apa ke since kteorg 1 rumah cuma aku x bercakap je lah dah dekat setahun kot.

    Lepastu en. Classmate aku yg tanya aku tu, dia baik. aku rasa semua suka dia. takde laa yg taksuka dia. dia minat drama drama korea nie jugak sebab tu kekadang aku bercakap dgn dia psl tu je haha and dia nie pandai gila. entah apa dia makan. (ok ok gurau)

    Then aku tanya dia apa yg dia tahu..

    Then dia pun cakap laa..

    "Intan cakap kat kitaorang, dia taksuka kau ada 2 sebab"

    Oh damn. Apa ayat seterusnya aku akan dengar? hahaha

    "sebab first, kau x buat kerja ikut cara dia, and lepastu kau bawak bf dtg rumah"

    And i was like....wtf?

    Hahaha.. kat sini kesabaran aku diuji lol. Well.. masa tu lah hariz mmg kekadang datang TAPI TAK MASUK RUMAH PUN KAT LUAR JE HOUSEMATES AKU SEMUA TAHU LAH EEI,

    Tapi dorang yang lain yg dengar dari mulut intan nie fikir aku bawak bf masuk rumah lol.

    Aku tahu aku manusia tak sempurna, jahil, tak bertudung labuh mcm dia, tapi FIKIR AKU NIE GILA KE BAWAK MASUK LELAKI DALAM RUMAH??????

    Okay dah taknak marah. aku cuma terkilan. sangat. entah kat siapa lagi dia cerita. bila aku bagitahu emy, emy bagitahu intan tu dia putar belit cerita cakap mcm nie

    "kak intan cakap dia tak pernah cerita apa apa pun kat sesiapa yang aku dgn dia ada masalah apa"

    Habis cemana cerita tu boleh timbul? hahahah well intan. good game. lol

    Biar lah. aku tak kuasa nak bergaduh ke apa. aku biar je. akma pun cakap, biar kita buat org jgn org buat kita. aku nak cakap apa lagi? aku senyap je hahaha asalkan akma dgn mur ada ok dah.

    Aku harap lepasnie okay je lah semua. kau nak kutuk aku, fitnah aku ke apa suka hati kau lah k?

    Nasib baik dia dah pindah rumah. (yg nie paling aku lega so aku x payah tengok muka dia dah)

    Okay then... apalagi?

    Hah tengok tadi dah rasa marah terus hilang semua benda nak cerita hahaha..

    Classmates yg lain ok je cuma ada yang tak bercakap tu benda biasa lah kan? Bukan semua orang suka kita. tapi dia fikir semua orang suka dia ke? ehhhh? hahahaha k abaikan.

    Rasanya takde apa kot.. Nak sambung cerita pasal housemates! heheheh! tapi dalam next entry! byeee

    Post a Comment


    PAST | PRESENT