MINE


Welcome
Hi there!

This is my online diary. You don't have to read my story if you don't want to


ME
A 21 years old girl and still don't have any idea what kind of doctor or what kind of person that she wants to be.

  • I love black!
  • I love rain!
  • I love panda!
  • I love you!


    Tagboard




    skin by BALQISH
    Coding by BALQISH
    The Best View by Google Chrome
  • Day 2.
    Tuesday, 3 January 2017 | 0 Comments

    bedroom, bed, and interior image

    Well.. yeah.. how do I start this? hari nie.. dah 3 januari..

    Em.. dah dua hari.. I tak contact you langsung. I don't even send any single text to you.

    Dah dua hari.. I tak nampak nama you kat notification i..

    Kenapa I kisah? Yeah why?

    Today.. I nangis.. Setiap kali solat hari nie, I menangis dan terus nangis.

    Sakit. I tak tahu apa yang sakit sangat.

    Sakit dikhianati? Sakit tak dipeduli? Atau sakit ditinggalkan?

    I salah.. I salah sebab buat you pergi. I salah sebab suruh you pergi. Sakit.. bila you didnt choose me. Sakit bila I tengah study pun I ingat you.

    Ingat tak? I teman you study kat library? Hahaha.. I teringat.. kalau lah masa kita gaduh but I still layan you elok elok and buat bodoh je pasal hati i yg sakit, I bet we're still together now.

    But yeah. I taknak rampas you.

    I nak you yg pilih i sebab nak bersama i. Bukan sebab terpaksa.

    I mintak maaf hariz.. I tak tahu kenapa I sayang sangat kat you sampai mcm nie sekali.

    I dah cuba. Cuba jadi matang. But I cant. Sakit. Sangat sakit. I dah cuba untuk buat bodoh pasal apa yg dah jadi bila I bangun tidur tadi and I kalah.

    I kalah dengan perasaan I sendiri..

    Tanpa sedar, I bercakap sensorang..

    "you tengah buat apa?"
    "you dah balik kelas ke?"
    "you tidur ke?"
    "you dah makan?"
    "are you okay?"

    I nampak you senyum depan I. Jelas. Nyata. Tak kabur. I nampak weh.

    Tadi hujan kat sini. I menangis dan terus nangis. I mintak kat DIA.. I mintak dia tarik kesakitan I nie.. I mintak dia tolong I kutkan I untuk lupakan you..

    I nak luah kat someone.. tapi I takde tempat nak bercerita.. I just nak cerita kat someone and that someone will tell me "everything's will be fine. but not today"

    I taknak ada sesiapa yang cakap buruk buruk pasal you bila I bercerita. I taknak.

    I taksuka dengar orang burukkan you. Tak. You sakitkan laa I banyak mana pun I still taknak org cakap pasal keburukan you. I taksuka. Sebab bagi I, you perfect.

    I mintak maaf. sebab provoke you.. I mintak maaf sebab desak you..

    Salah ke I sayang you sampai mcm nie sekali?

    Kalau lah I tahu sakitnya sampai mcm nie, I takkan turun bawah jumpa you on 30 oct tu.. Hahahaa.. I yg salah. nak bagi peluang kat diri sendiri kononnya..

    I ingatkan I akan bahagia sampai masanya tiba..

    I ingatkan I dah jumpa half of my life..

    But.. em

    You dah tak sayang i ke? you tak rindu i? I tahu you rindu I..

    I still can hear your voice "i sayang you jugak" on that new year night. Yeah walaupun you kat dalam fon and tempat I bising gila but still I dengar suara you..

    Will you come back to me? Not as a friend. But as someone that I love.

    You tahu.. I tak pernah nakkan someone sampai mcm nie sekali em.

    Hariz,, if hariz baca apa fatin taip nie.. fatin nak hariz tahu..

    Fatin ada kat sini.. tunggu text dari hariz.. tunggu call dari hariz.. fatin rindu hariz.. sangat..

    Fatin nak text but fatin takut.. takut hariz menyampah hahaha.. walaupun fatin tahu hariz bukan macam tu..

    Semalam.. sampai shah alam.. I duduk diam.. I taknak tidur after asar tu.. but suddenly.. I menangis.. I nangis nangis and the last thing yg I ingat.. I dengar suara you.. and I tertidur..

    I taksuka keadaan mcm nie.. I taksuka diri I yg nie..

    Boleh tak kalau you datang balik? Just.. sampai I habis exam.. lepastu u nak pergi u pergi lah I takkan sedih nak mampus mcm nie hahahahaha..

    I terjaga tengah malam and tak tidur langsung sampai subuh hahaha..

    And today.. I ingatkan I bangun I dah okay hari nie.. sebab.. I rasa mcm semalam I dah lepaskan habis habis rasa sedih I.. selalunya bila break up mcm tu kan?

    Orang cakap lepaskan semuanya lepas tu tidur then bangun dah lega..

    But...tak lega pun? orang tipu eh? hahahaha

    I bangun.. dengan ayat kat fikiran "you dah pergi, and tu bukannya end of the world" masa still berjalan.. i tengok luar tingkap.. oh.. still lagi ada matahari..

    I mandi.. sarapan.. kemas rumah.. and after that i study.. then when zuhur comes, i solat.. and when baca doa, at that time i dont know why air mata mengalir..

    Ini ke yg orang selalu rasa bila kena tinggal?

    I tak pernah rasa seteruk nie.. Serius.. i tak pernah rasa..

    Even with my first love, tak.. i tak pernah menangis teruk sampai mcm nie sekali..

    And after that I sambung study and when asar comes, there it goes. I tak dapat nak tahan lagi dah.. I nampak you dengan lappy you kat depan I.. dengar lagu.. sambil tengok I.. then buat soalan yg you buat tu..

    Hahaha i lost myself at that time jugak. I cant. sakit. sakit bila ingat benda yang takkan jadi dah..

    You tak sayang kenangan i dengan you? why tinggalkan i?

    I nak you, hariz.. I just want you..

    I tak nampak sesiapa dah.. I cuma nampak you.. orang naik motor pakai helmet merah, i tengok i ingatkan you.. and tadi i masuk lif nak turun bawah, there is a guy pakai baju hitam and pakai spec and tengah main fon dalam lif i tengok dia mcm apa je.. i tahu dia perasan i tengok dia tapi dia mcm you.. hahaha

    Semua i nampak semua mcm you.. apa nie..

    you.. goodnight.. doakan i eh? if you memang takde niat nak dtg balik kat i as someone that I love, then doakan i.. doakan i dapat move on and do well in my final examination..

    I tak dapat nak sambung study today sebab semuanya tergendala.

    I sebut nama you banyak kali.. you dengar tak? hahahaha..

    I harap gila ada miracle yg jadi tetibe you text i or call i just want to ask where am I, apa i buat and so on. But.. nothing..

    Kepala i still sakit sampai sekarang.. kenangan dgn you mcm slideshow dalam fikiran i.. it hurts.. sakit sangat sayang.. sakit..

    I mcm tak sanggup dah.. i tumbuk dada sendiri.. tak.. i tak rasa sakit kena tumbuk tu.. tapi sakitnya terlalu dalam.. entah apa yg i rasa.. is this love? em

    I nak shutdown lappy.. but yeah you know windows 10 bila nak shutdown, dia akan mcm ada preview gambar2 like slideshow but kecik je kat windows bar dia ah i dont know nak describe cemana.

    Then ada gambar you.. gambar kita..

    I click that.. and nahhh.. berderet gambar yg i simpan dalam lappy.. and i scroll bawah.. tekan.. tekan.. down.. down.. hahaha.. and i saw a video.. yg i edit..

    Yg i happy gila sebab u suka video tu..

    I tengok.. yeah.. saje cari penyakit.. kan? hahahaha..

    And yeah.. i nangis lagi..

    Hariz, just come back pls? I tak fikir apa dah I just nak you je now.. i nak you now.. and forever.. i takkan sia sia kan you walau sekali.. never weh..

    It hurts.. Sakit tu datang balik.. sakit.. sebab i tengok video tu and it just.. haih..

    Goodnight hariz.. i dont know when I can forget you completely.. i tak tahu bila.. maaf.. atas apa yg i dah buat.. i miss you hariz.. i miss you damn much T_T


    Post a Comment


    PAST | PRESENT