MINE


Welcome
Hi there!

This is my online diary. You don't have to read my story if you don't want to


ME
A 21 years old girl and still don't have any idea what kind of doctor or what kind of person that she wants to be.

  • I love black!
  • I love rain!
  • I love panda!
  • I love you!


    Tagboard




    skin by BALQISH
    Coding by BALQISH
    The Best View by Google Chrome
  • Don't Read
    Saturday, 17 December 2016 | 0 Comments

    sad, happiness, and quote image


    I don't know nak letak title apa haha.

    But since it is "don't read" , I hope you won't. Sebab this is all my relationship life problem. Hahaha

    So.. Tak tahu nak start dari mana. It's hard. Hahaha acah ah fatin nie.

    Tahu tak lagu luvia band, patah hati? Hahaha well tadi bukak youtube sebenarnya nak dengar lagu niall horan this town.. nial auchhh my crushhh hahaha #foreverdirectioner hahaha tetibe

    Then terdengar lagu lain.. Terdownload. Ter repeat sampai laa sekarang. Aku tak tahu lah teori nie boleh pakai ke tak but.. if you keep listening to music yang sedih sedih and broken bagai nie, kau akan jadi heartless..

    Why? Sebab kau dengar banyak kali kau rasa sakit dan dengar lagi lagi lagi dan lagi sampai kau dah tak kisah dan pergi mampus dengan lirik dia. hahahaha

    Dulu, after break up dengan syafiq, bertahun aku x dengar lagu wali band hahahaha. gigih beli album wali band dengar hari hari.

    Now.. lagu yang aku paling suka dengar, aku tak boleh nak dengar hahaha..

    James Arthur.. Say you won't let go.

    Aku penat. Penat dengan nasihat orang. Sebab tu aku malas bercerita. Tahu2 dah dengan someone. Tahu2 dah break. Malas.. Malas sangat nak bercerita sebab ramai sangat nak jaga aku daripada rasa sakit hahahaha

    Tapi ada jugak yg bertanya. Aku cerita. And yeah ayat "aku happy dapat tengok kau happy" dah cukup bermakna untuk aku and aku appreciate sangat dapat kawan mcm tu hahaha.. jie :')

    I'm sorry wawa.. Bukan fatin taknak dengar apa wawa ckp. Just.. not this time.. Biar fatin yg decide sendiri biar fatin yg pilih jalan fatin sendiri..

    Fatin tahu apa fatin buat nie salah.. Fatin fikirkan wawa.. Fikirkan zira.. Fikirkan jie.. korang memasing dah setahun, setahun lebih, nak dekat setahun dengan bf korang..

    And I know I'm wrong. Fatin faham. Fatin dah letakkan diri sendiri kat tempat korang. Fatin tahu fatin salah.. Biarlah wawa. Fatin tahu fatin akan sakit lagi nanti.

    But please.. Sorry. Bukan taknak..

    Fatin bukan taknak tukar password. Fatin taknak dia berhenti amek tahu pasal fatin.

    Fatin bukan taknak move on. Fatin still tak give up dengan dia. Fatin sayangkan kenangan fatin dgn dia. fatin sayang dia, waa.. Fatin nak pertahankan fatin dgn dia.

    Fatin bukannya tak cuba nak ignore dia. Dah wa. Lepastu apa? Fatin termimpi-mimpi.

    Salah fatin? Fatin tak pernah sakitkan orang sampai mcm nie sekali. Kenapa fatin kena?

    Orang cakap what u give u get back.

    Fatin tak pernah bagi orang kesakitan mcm nie hahaha..

    Awak, dulu saya setahun lebih dengan awak, ada saya curang? Ada saya main belakang awak? Tak adaaaa hahahaha..

    Kita break up dulu pun sebab family saya. They dont like you ahahaha. I dont know why. Maybe saya muda sangat dulu.. Maybe..

    Awak ingat tak awak pernah suruh saya bezakan tiga benda nie?

    Suka, sayang, cinta?

    Dah awak. Seawal 20 tahun saya dah dapat bezakan tiga-tiga.

    Hahaha. Lepas awak pergi, saya cuma boleh suka orang. Ha ah. Suka. Perasaan saya terhenti setakat suka. Tak boleh nak masuk fasa sayang.

    Perasaan suka, cuma sekadar suka. If you want to go, then go.

    Perasaan sayang? If you love me, don't go.

    Cinta? I love you and I don't want you to go just stay with me pls I'm begging you.

    For 6 years. Thank you. You are such a good lesson for me. Banyak saya belajar daripada awak. A lot. Trust is everything. Hahaha kan?

    Semua lelaki mcm awak ke?

    Bila nak, datang. Bila taknak, pergi?

    Awak.. bila awak nak jumpa saya, awak datang amek saya. Bawak jenjalan. Borak. Belanja makan, beli burger, and everything. Memang saya just isi masa bosan awak?

    Saya jadi fake depan awak. Hahahaha cara pakaian saya, cara cakap, hahahaha.

    I'm not being myself sebab saya segan. Bila saya terlepas ke apa, awak tengok saya mcm err err saya ada buat salah? hahahahaha.

    Tapi.. semua lelaki sama ke? Macam awak?

    Awak tahu kan. Saya introvert. Hahahahaha. But with this one guy, saya jadi extrovert.

    Saya jadi menyerlah. Rasa mcm nak open everything gelak pepuas lah carut ke apa ahahaha cerita everything.. dengan awak pun saya x banyak cakap sangat kan?

    Dulu, ye lah. Hahahaha

    Awak tahu, this one guy. He broke my heart ahahaha. Awak takde perasaan boleh lah. Dulu pun saya heartless jugak. Penat jugak lah jadi heartless nie.

    Duk main main sebulan dua in relationship. Hahahahaha.

    But then.. This person bukan macam awak. Tapi dia mcm awak. Hahaha

    Dulu, awak weakness saya. Sekarang? dia.

    Saya tak tahu lah kenapa saya menaip nie saya buat ayat mcm saya bercakap dengan awak haha..

    It just.. I feel soooo sad em.

    Betul ke saya tak layak bahagia? Saya termakan sumpah siapa nie? hahahaha

    Jie, ingat tak apa yg aku doa? Mintak2 fatin dapat rasa ada orang sayang fatin mcm mana yen sayang jie hahahaha.

    Aku ingatkan aku dah dapat.

    Kenapa.. Semalam aku terfikir. Kalau lah masa dia upload gambar tu, aku tak komen, mesti aku takkan tahu apa apa and keadaan jadi mcm biasa hahahaha.

    Sampai sekarang rasa menyesal.

    Memang orang cakap lebih baik sakit dengan kebenaran daripada bahagia dengan penipuan. But I love him. I love him so much sampai aku rasa macam kau pijak laa hati aku banyak kali pun, aku still nak kau.

    I still choose you.

    Memang orang bodoh je yg buat mcm tu. And aku salah sorang.

    Aku taknak jadi hamba cinta. Aku cuma nak bahagia. Salah ke?

    Tak wawa. Fatin bukannya tak matang. Bukannya fatin tak fikir habis habis. Tapi entah. Fatin dah doa.. kalau betul dia bukan untuk fatin, fatin mintak Allah jauhkan dia. kalau dia memang untuk fatin, dekatkan dia, permudahkan semuanya.

    Kalau dia memang bukan untuk fatin..

    Tak boleh ke kalau fatin tunggu sampai Allah jauhkan dia dari fatin?

    Tak boleh ke wawa? Fatin just nak rasa happy sikit. bukannya fatin x happy dgn korang. But i need him. i need my hariz..

    Because he is the key of my happiness.

    If one day dia jadi milik fatin, fatin nak bahagiakan dia hari hari.

    If one day dia mmg jadi milik fatin sorang, tak kisah lah relationship ke apabende..

    Fatin akan buat yg lebih terbaik daripada sebelum nie.. sebelum nie fatin cuma bagi yang the best untuk dia.. fatin all out. i give him the best of meee.

    But if betul nasib dan takdir menyebelahi fatin, fatin akan bahagiakan dia fatin akan sayangkan dia lebih daripada segalanya..

    Fatin nak buat dia rasa setiap hari hidup dia bermakna. Fatin nak ceriakan hari hari dia. Fatin taknak setitik pun air mata dia menitis ke mengalir ke apa sebab fatin. Fatin taknak sikit pun hati dia tercalar sebab perangai fatin ke apa.

    Fatin akan tolak segala lelaki yg cuba nak rapat dengan fatin dan fatin cuma bagi perhatian kat dia. Fatin nak pergi macam macam tempat dgn dia, create banyak memories dengan dia, suka, duka , everything.

    Fatin nak bawak dia jumpa each of my family members since mama poksu pun nak sangat kan jumpa dia hahahahaha

    Fatin nak bagi dia surprise every monthsary, birthday, anniversary, ahahahaha

    Fatin taknak dia pandang orang lain selain fatin. Eh fatin sanggup lah kurus untuk dia hahahaha. nak putih pun fatin sanggup hahahahahahahahaha

    Fatin nak buat semua benda yang fatin x boleh nak buat dengan orang lain sebab dgn orang lain fatin tak selesa hahahaha. i mean.. lelaki lain hahaha

    Second chance.. Fatin cuma perlukan second chance, Dear God, please help me.

    Orang kata, kalau betul sayang, lepaskan. Biar dia bahagia.

    Tapi ada jugak orang cakap, kalau betul sayang, fight for what you love.

    Fatin x tahu lah nak buat apa hahaha. Sedih jugak sometimes bila imessage just delivered je tak read. And read je tapi tak reply. Just like today.

    I rasa you keluar date dengan dia kan? Hahahaha

    Sakit. Kenapa fatin pilih jalan nie? Kenapa fatin pilih yg menyakitkan? Sebab fatin dah buta..

    Fatin terlalu sayangkan someone sampai fatin rasa fatin x boleh nak tersenyum tanpa dia.
    Bukan tak cuba. Dah cuba. Dah cuba move on. Minggu depan dah sebulan rasanya hahahaha.

    Banyak dah air mata fatin bazirkan. Banyak.

    Kenapa rindukan i bila u still punya dia? You tahu I mcm mana hariz..

    If you want to go then go..

    You cakap you nak i? Macam mana nak dua dua hahaha..

    Semalam you call i.. sedih weh.. I nak cakap mcm mcm tapi sebab terkejut semua tak terkeluar haha

    I dengar ayat "miss you" tu i macam em em hahahaha..

    You nak contact i hari hari tapi..

    Kalau i tweet pasal u then u takkan contact i langsung? Sampainya hati cakap mcm tu :')

    You buat i rasa mcm u pandang i nie kesian sangat mcm i tak boleh hidup kalau takde u hahaha.. mcm i syok sendiri sedangkan u tak kisah pun i ada ke tak hahahaha mcm tu lah i rasa.

    You sayang dia sangat ke you takut dengan dia?

    You tak sayang i?

    Penat cakap sensorang. I penat weh. Sangat.

    I tak tahu lah apa yg I rasa. It just.. Go.. Eeeee sedih ahhhh hahahahahahahah

    I wish I can see you for the last time. Yaa.. I wish..

    I wish you ada depan rumah I and suruh I keluar just like the last time hahahaha.. I rindu you weh. Sangat. Menyedihkan I nie kan?

    You tengah have fun dengan dia.

    I ? I menangis kat sini. I bersedih kat sini. You buat story keluar dgn dia.. I? I cuma mampu ingat kenangan I dengan you. Sakit weh sumpah sakit.

    Kejam sangat u buat i mcm nie hahahahaha.

    I tak payah nak tengok video i dengan you semula. Semuanya ada dalam fikiran I.

    Hariz.. you bahagia? i tahu you bahagia..

    If you baca apa I update nie, then go. Bagitahu I you  nak pergi. So I tahu you takkan ada dah :')

    Imessage I still tak delivered,, If i spam, you akan bermasalah lagi kan? hahaha..

    Thanks untuk semalam. Kita text kan semalam hahah i tak percaya duh i gelak gelak dgn you hahahaha ada emoji apa semua..

    I ingatkan tu mimpi.. Thanks sebab rindu i.. and nanti.. one day you akan rindu i lagi..

    I? i akan selalu ingat you.. sebab? you tahu sebabnya :')

    Kalau i mintak dia lepaskan you boleh tak? hahahahaha i tahu u taknak lepaskan dia. and akhirnya i keseorangan sebab i tak layak bersama sesiapa? hahahahaha :')

    Tengok je lah u block i kat ws hahaha. Tak bagi i tweet pasal u. Haha..

    Maaf sebab ganggu you dgn text text i.. you nak tahu? dalam fikiran i sekarang, i nampak you jalan kat mall.. gelak gelak.. tapi bukan dengan i hahaaha.. it hurts weh.. muka comel u hahaha

    Salah I sebab sakitkan diri sendiri.. Hahahaha.. if one day.. you nak cari i balik, then find me. I takkan tukar nombor. you can find me kat ig. kat twitter. fb sekali. hahahaha.

    But for now.. I nak berhenti daripada rasa sakit.

    I dah cukup bahagia kita chat semalam and kita tak awkward hahaha..

    Ayizzzz... I will miss you. I miss you now. And I will always missing you.

    Maafkan i atas semuanya. Thank you. Sebab pinjamkan I hati dan perasaan serta jasad you untuk i walaupun sekejap :') terima kasih untuk segala perhatian. i sayang you.. bye youuu :')

    Nangis siaa dengar lagu luvia nie banyak kali hahahahaha.....

    (jangan say sorry dah. broken heart cant fix with "sorry" ahahaha loveyou)

    Post a Comment


    PAST | PRESENT