MINE


Welcome
Hi there!

This is my online diary. You don't have to read my story if you don't want to


ME
A 21 years old girl and still don't have any idea what kind of doctor or what kind of person that she wants to be.

  • I love black!
  • I love rain!
  • I love panda!
  • I love you!


    Tagboard




    skin by BALQISH
    Coding by BALQISH
    The Best View by Google Chrome
  • Buat Something Yang Kau Taksuka?
    Thursday, 4 February 2016 | 0 Comments





    Ehem..

    well.. malas nak bebel panjang sebab aku memang nak update benda yg berguna je lepas nie even though only aku yg baca hahahaks.. so.. aku nak cakap pasal nie.. well aku takde laa hebat mana pun dalam explain explain nie.. so.. i will try my best okay? *krik krikk*

    "Buat something yg kau taksuka?"

    Contoh macam nie.. contoh paling senang.. kau kena study and kena ikut pilihan family atau peluang yg dah ada depan mata kau.. means.. sama ada kau study sebab family kau yg tetapkan atau sebab peluang study tu dah ada depan mata kau dan kau kena grab that chance jugak.. okay got it?

    So.. macam mana nak deal dgn benda nie?

    Bila sampai satu tahap kau dah rasa macam....

    "weh, aku tak boleh buat dah. aku nak give up"

    NO!!! jangan quit doh.. serius jangan.. nazim othman ada upload satu pic.. pasal quote.. and that quote is..

    "miracle tu akan tiba di saat kau hampir give up"

    Well.. obviously quote tu in english but since aku lupa ayat dia cemana so aku jadikan melayu hahahaha xD

    Ataupun..

    "aku rasa macam tak layak nak amek course nie sebab aku blablabla"

    Never. never think in that way wkwkwkwk abaikan broken english tu hahaha. jangan weh. Allah dah tempatkan kau kat situ dan itulah perancangan Allah untuk kau.. ataupun mcm nie lah.. senang.. kau ibaratkan keadaan kau sekarang... macam.. kahwin paksa...

    Haaa benda tu common sangat kan? well drama melayu sekarang banyak je yg mcm tu.. kau kena kahwin dgn someone yg kau TAKSUKA dan TAK KENAL. and obviously tu mesti perancangan keluarga lah wasiat lah dah dijodohkan dari baby lah bagai and so on..

    So.. everyday kau akan hadap muka dia, hadap perangai dia.. everyday.. sebab duduk serumah en.. bukan sekadar muka dengan perangai je yg kau akan hadap, dalam masa tu jugak.. kau akan tahu banyak benda pasal dia sebab? sebab everyday kau bersemuka dgn dia hukhuk.. *well tu pun kalau kau care*

    Kalau yg jenis ego pun, lama-lama takkan laa tak timbul rasa suka? MESTI. mesti ada.. sebab kita nie manusia.. ada hati.. ada perasaan..

    Macam TORETTO cakap dalam satu scene in Fast and Furious 7,

    "it's all about time"

    everything perlukan masa.. masa untuk kau sukakan sesuatu.. kata kan laa kau baru sem 1, weh.. baru sangat.. jangan give up.. kau cuma kena sesuaikan diri.. okay memang parents kau yg suruh kau amek. tapi kau kena fikir jugak apa yg parents kau dah buat untuk kau selama dorang ada dengan kau dari kau lahir sampai sekarang..

    Fine.. kalau lah kalau kau dah nak dekat final sem.. biasanya bila dah nak habis belajar, cabaran yg dtg tu mcm nak buat kau terus terjatuh dan tak bangun2 dah.. wehhh... aku bukan lah orang yg bertudung labuh.. aku bukan yg berjubah.. tapi aku tahu.. mana ada manusia yg sensorang dalam dunia nie? Allah ada..

    Apapun yg kau buat sekarang, please jangan quit.. He knows everything that you dont know.. There's always a reason that you will never know. Once kau dah suka apa yg kau buat, kau takkan berganjak pun.. macam dalam drama melayu, bila dah suka sama suka, then datang laa ex nak getback balik bagai.. one of them mesti takkan menyerah.. sebab apa? sebab dah suka apa yg dulu dia taksuka..

    People change. so do you.. Semua manusia berubah.. Mana ada manusia yg dari kecik, dari sekolah sampai ke tua perangai dia sama je.. MANA ADA! Cuma semuanya perlukan masa.. Macam kau.. kau pun perlukan masa kan?

    Post a Comment


    PAST | PRESENT