MINE


Welcome
Hi there!

This is my online diary. You don't have to read my story if you don't want to


ME
A 21 years old girl and still broke lol.

  • I love black!
  • I love rain!
  • I love panda!
  • I love you!


    Tagboard




    skin by BALQISH
    Coding by BALQISH
    The Best View by Google Chrome
  • That Lesson
    Tuesday, 18 November 2014 | 0 Comments


    are you ok



    13.11.2014

    I’m home now.. ^^

    Huuu.. Tapi tinggal lagi 9 hari je cuti aku... Mana entah lagi 5 hari tu .. :’(  hukhuk.. Sedih owww... Cepat betul laaa cuti aku dah nak habis :(

    Tapi tu bukan yang aku nak luahkan xD

    Apa sebenarnya yang aku cari? Apa? Aku tak mampu nak menjaga hati.. Aku tak mampu... Tak mampu nak jaga hati semua orang... aku x sempurna...

    Syafiq.. Full name, Muhammad Syafiq.. He teaches me.. How to confront with challenge.. Macam mana nak deal dgn masalah.. I learn much from him.. But yeah.. Setiap pertemuan ada perpisahan right? Our relay end up on 5/6/2011 ... From 2/5/2010 to 5/6/2011 ... 1 year 1 month 3 days ...

    Faizal.. Full name , Muhamad Faizal.. I dont know what i get from him.. 5 kali.. Clash.. Oh yaa.. From him, i know.. How to lower others ego.. Bhahaha.. Terabur english aku.. Aku tahu macam mana nak deal dgn org yg mcm tu.. Ego.. Syafiq? Egonya tak tinggi.. Dulu laa..

    Amirr? Siapa amir?Amirruddin. Only a close friend yang tak sengaja aku terjadikan dia crush.. Bhahaha.. Dia matang.. Sangat matang.. So bila matang... Banyak yang aku belajar dari dia... How to control our feeling when we love someone...

    Fadzli? Mohamad Fadzli.. Kawan poksu yang aku... Belajar jugak dari dia.. About agama.. What this and that.. Yeah.. He’s kind of yang tinggi ilmu agama jugak lah.. But yeah.. We can’t be together.. Since relay aku dgn faizal still ada and since dia tu kawan poksu.. Mati aku --”

    And yeah.. Something happened between me and faizal... Tahun nie.. Dah lah dah nak dekat ujian mid semester.. Dia bole bagitahu aku... Mak dia dah carikan calon utk dia.. And dia akan bertunang tahun depan.. Damn.. Bhahaha..

    3 years siakkkk... Takde siapa tahu apa yang aku lalui sepanjang 3 tahun :’) and yeah... Musnah... T.T musnah... Semuanya... Hahahaha... Xde jodoh... Kan?

    At that time.. Fuuuuu.. Hidupku macam apa entah.. Sungguh.. Menyakitkan... Aku.... Down.. Sangat down... Trial aku... Semua teruk.. Huhu.. Entah lah weh..

    And yeah... At that time.. Aku call kwn2 rapat aku.. But.. Sorang je yg angkat... Ewan... Bole laa dikatakan close friend.. But dia bukan crush aku --” buaya mcm tu.. Dah lah childish.. Pffttt.. Bhahaha.. Muhammad Shahzwan..

    Tapi dia laa yang banyak tolong aku... Banyak nasihatkan aku... Dah lama gila aku kawan dgn dia.. Aiceh.. Xde laaa gila... Just dari aku form 3 kot.. Masa aku rapat dengan jieya... Teman dorang date sume --” since tu...

    Datang rumah aku.. Berbual dgn mak aku mcm kwn je --” sesuka je datang rumah aku bila ayah aku ada --” and mcm2 lagi --” kadang2 malu juga aku dgn dia tu --”

    Back to the topic..

    “mungkin dari sini kau akan belajar untuk tak mudah percayakan lelaki”

    Damn.. Memang betul apa yang dia cakap.. Start faizal.. Aku dah x percayakan lelaki.. N banyak lagi laa.. Kadang2 otak ewan tu bole pakai jugak.... Bhahaha..

    Baru2 nie aku baru contact dia balik.. Yelah woi.. Matrik.. Busy gilaaa laaa... Then.. Nak tahu??? Dia dah 3 bulan bertunang!!!!

    Damn --”  bukan nak bagitahu aku... Camnie en member... Bila aku tanya asal x bagitahu, dia cakap aku yang dh lama x contact dia --” salah aku jugak.. --” papepun.. Congratssss!!! --”

    Bole pulak malam tu tunang dia suruh ewan call aku sbb ingatkan aku dgn ewan ada affair.. --”sengal tahap --” bhahaha.. No laaa.. Kalau aku pun aku akan buat camtu.. Sokay sokay.. Faham.. Hahaha.. No lah kakak.. Kitaorang kawan! :D Ewan tu dalam sengal ada jugak matangnya.. Thanks brooo :D

    Danish? Muhammad Danish.. Haha.. Ramai betul lah kawan aku.. Ok kali nie aku nak citer psl kawan lelaki aku je.. Yg perempuan dah selalu sgt.. Nanti aku nangis kalau citer psl yg perempuan.. Sbb aku syg dorang sgt sgt sgt sgt sgt xD

    Danish pun dah bertunang --” tapi aku selalu je bagitahu kat dia bila ada masalah.. Bhahaha... Tadah je lah mata nak baca chat atau whatsapp aku yg banyak banyak tu.. xD  kalau dia pun, dia luah kat aku jugak.. We’re friends yg share our problems with each other.. Besides, dgn dia aku belajar psl computer.. Virus.. And blablablabla yang aku x tahu... Hahaha.. And dgn dia aku slalu dpt pendapat dari seorang lelaki.. :D

    Amhafiz.. Full name? Muhammad Amhafiz Darwinsyah.. Lepas clash dgn faizal.. I meet him.. He’s funny.. Aku bebas nak jd mcm mana pun yg aku nak bila dgn dia.. And yeah “kau,aku” je dgn dia.. First time.. Bhahaha... Dia ego... Ego dia sangat lah tinggi.. Sangat sangat... Dia jealous.. Tapi dia takkan mengaku... Hahaha..

    Actually.. Masa tu baru 3 bulan aku dah habis dgn faizal... And yeah... Luka aku belum pulih... Gila pe luka aku pulih cepat gila? But... That guy... Dia.. Something... And that make me curious.. Bhahaha... And when i decide yang aku nak stop contact dgn dia,, i got this.

    “Fatin Nurafiqah, aku sayang kau”
    And i was like.. Damn.. What’s all this.. Bhahahaha

    And after that? He sings for me.. Kau yang satu by snapshot.. Ost “Aku Isterinya” tuu.. Bhahaha..

    “Benarkan aku.. Untuk bersamamu.. Oh sayangku... Beriku peluang... ~~~~~”

    He’s kind of sweet laa jugak... Ahahaha.. Nice beh.. Sanggup tu turunkan ego dia menyanyi.. Hahaha..

    And after that? Pfftt.. Sepanjang aku hidup, tak pernah aku reject org.. Maksud aku.. Org yg aku.. Entah.. Aku syg..perasaan suka tu ada.. Cuma. Aku tak berani.. Tak berani nak menjaga hati... Faham tak? Bhahaha...

    But then.. Yeah.. 2 months.. Aku dgn dia.. Suddenly... Aku dapat tahu sesuatu.. Amhafiz playboy!! Hahaha.. Damn? Haha.. Mmg pun.. Serious.. Aku dah lama berhenti maki org.. xD terkejut aku bila dapat tahu...

    3 hari dia x reply chat aku.. 3 hari dia buat bodoh dgn aku.. 3 hari.. Then malam tu.. Dia call aku.. Dia lepaskan aku.. Dia.. Blablabla.. Then aku? Nangis laa woi.. Hati aku nie bukannya keras... Then?

    Dia ckp dia call balik.. Aku tunggu.. Tungguu.. Then.. Dia call.. Aku tak ingat apa aku ckp.. Tapi yg pasti aku ckp benda gila.. Aku x nk dia tinggalkan aku.. Bhahaha..

    And then? Dia ckp dia sebenarnya buli aku je.. Bhahaha.. Bongok.. Sakit jiwa aku... Then? Lepas tu? Dia lepaskan aku lagi... And tahu?? Masa tu.. Aku tengah final exam --”

    Hahaha.. And yeah.. Aku diam.. Aku tak balas apa apa langsung bila dia cakap dia lepaskan aku lagi.. Aku diam.. Diam diam diam diam diam diam....

    Penat.. Penat jaga hati orang... Hahaha.. Then? Aku mula rapat dengan sorang nie dalam laman sosial.. Hahaha.. Skema gila ayat aku.. xD wechat? Yupp.. But... He’s 2 years younger than me...

    Aku selesa dgn dia.. Tapi tulah.. Aku rasa aku nie x bole rapat dgn mana mana lelaki --”  aku suka dia.. Gila.. Kan? Bhahaha.. Tak cukup alam realiti... --” pffttt..

    Khairul Izzat.. He’s funny.. Aku suka.. Hahaha.. Dengan dia aku bole speaking sepuas hati aku.. Serious talk.. Paling aku suka.. Bila aku tanya tengah buat apa.. Then?

    “chat dengan kesa-what? Je “

    Bhahahaha.. Pemalu.. Dia tu pemalu... Yg paling aku tak boleh caya...

    “cause I love you !!”
    Again.. Damn.. Aku nie jahat ke? Apa yg aku dah buat? Sampaikan aku tak boleh nak reject org? >< aku pun suka dia.. Aku admit.. Bhahaha.. And then?

    Tak lama lepas tu...

    “ Would you be my partner?”

    Bhahaha.. Direct translation.. And aku pun... Hahaha.. You know lah.. Shock? Mesti laa.. Nak tercampak fon aku.. --”

    And yes.. I try again.. Utk kali ke berapa entah.. Habis exam baru dia tanya mcm tu.. Sebelum tu aku dgn dia just rapat camtu je.. :3

    And now? Bhahahaha.. Macam mana nak citer? Amhafiz mintak maaf.. Dan? Dan dia nak aku terima dia balik? Gila.. Gila.. Sangat gila... Dan?

    Aku rasa orang buta pun dapat agak apa yg jd seterusnya... Aku... Manusia yang tak boleh berkata “tidak”  bila dgn org yg aku syg atau pernah syg...

    Mendua.. Aku putuskan... Untuk mendua...

    DIA je yang tahu macam mana perasaan aku sekarang nie... Aku syg izzat.. Amhafiz pun.. Tapi macam mana? Aku tak tahu macam mana... Tak tahuuuuuu!!! T.T  tiap2 hari aku nangis... Bodohnya aku...

    Aku dah mainkan hati orang... Bila aku tanya danish... Danish ckp aku bukannya mainkan hati orang... Tapi aku amek keputusan terburu-buru :’( yeke? Aku rasa ya.. Ya Allah... Apa yang patut aku buat sekarang?

    Aku penat... Aku letih... Ada sampai satu tahap... Aku penat sgt sgt nak jaga hati org lain... Last2 aku diam.. Diam.. Diam... Murung? Mmg.. Aku takut... Takut aku dapat balik apa yang aku buat sekarang...

    Aku tak nak... Aku sygkan dua dua... Tiap2 hari aku cuba kuatkan hati aku... Cuba bina pendirian.. Cuba... Kekalkan jati diri... :’( tapi? Entah... Entah...

    :: THE END? ::


    Post a Comment


    PAST | PRESENT