MINE


Welcome
Hi there!

This is my online diary. You don't have to read my story if you don't want to


ME
A 21 years old girl and still broke lol.

  • I love black!
  • I love rain!
  • I love panda!
  • I love you!


    Tagboard




    skin by BALQISH
    Coding by BALQISH
    The Best View by Google Chrome
  • KARNIVAL JOM MASUK U 2014 + THE MINES ^,^
    Monday, 14 April 2014 | 0 Comments

    Yummy ♡


    05.04.2014

    Karnival Jom Masuk U kat Serdang~ Siapa pergi? UPM~~ heeee :3 look… seriously,,,mula2 ramai yang aku ajak kata nak ikut… tapi last2… hmm… yelah…. :’(

    Cuma carnival kali ni,,,ayah tak dapat hantar… so aku sebagai anak yg cuba untuk berdikari… *ehem* naik ktm dekat Rawang sampai laaa serdang… heee :3 best lah….tapi…

    Yang tak bestnye kitaorang pergi bertiga je… aku lia n mai…. *tak termasuk afrina dengan kawan plkn dia* pffttt… serius kayh … buad kitaorang macam patung jeh… yelah… yelah…. Kfine… hmmm… *sedih*

    Tapi takpe lah… hehehe… so… lepas je naik jejantas untuk ke seberang,,, (nasib baik jejantas dia bukan tangga xD) kitaorang pun duduk lah menunggu bas yang dinamakan Rapid KL … n yang dikatakan lagi 10 minit sampai…

    Then bila dah 7 minit tunggu,,aku dengan mai tergerak hati nak tengok dekat hujung sebelah kiri… sebab banyak sangat bas berhenti… Rupanya… hmmm… Karnival tu dah sediakan 3 bijik bas yang akan bawak budak2 belasan tahun nie pergi direct terus ke UPM secara FREEEEE!! *xD*

    Hahaha… aku dengan mai bila dengar pakcik tu cakap tak payah bayar,,mak aiih… senyum sampai telinga… hahahaha… then bila kitaorang naik… baru laaa budak2 lain yg tercongok sama dengan kitaorang kat bustop tadi naik jugaakkk… heee :3

    Chhhuuppp!! Lupa nak cerita…. Heee… kita orang jumpa Afrina masa turun dari ktm… and… yeah…masa dekat bustop yg tercongok 7 minit tu… Dia bagi tau something yg begitu interesting!!! Hahahah xD

    “Korang nak pergi THE MINES tak nanti?”

    Aicceehh… Mata mai dah terbeliak…

    “KAT MANA???”

    Lia? Toksah citer ahhh… semua muka dah excited… sama je dengan aku… hahahaha xD

    “Kat belakang nie laaa … Naik water taxi… lepas tu sampai THE MINES”

    And yeah… Bila ada shopping complex,, mesti ada TGV CINEMAS kan? Hahahaha… di sini aku mula memainkan peranan… *hehehe*

    “Ada TGV tak?? Tengok wayang jom??”

    Mai and lia terus pandang aku….

    “Waahhh!!! Suka suka!!! Jom laaa~~ Aku dah lama giler tak pergi tengok wayang!!”

    Okay… Tu reaksi lia…

    “Nak ke? Jom… Aku on je.. Cuba check dekat internet jap”

    Kitaorang tengok sekali laaa jadual cinema tu.. dah decide awal2 nak tengok cerita apa… padahal UPM pun tak jejak lagi… Hahahaha… Captain Amerika:The Winter Soldier~~

    Best giler aahh sound dia… Serius aku suka cerita tu… 5 STARSSS!!!

    Eh… dah terlajak… eheheh… So then bila kita orang sampai UPM,,, dah start hujan renyai2 camtu laa…and yeah~ jumpa artis!! Tahun lepas Karnival Jom Masuk U kat UM,,,jumpa Najwa Latif~ heee :3

    Tapi… artis tu tak handsome pun –oo- heee :3

    So… conclusion,, carnival tu tak gempak langsung macam tahun lepas… serius… tak best… sebab sikit je U yg ada.. bosan pun ea jugak … aku tak tau sebab persekitaran atau sebab niat kitaorang yg dah berubah.,.. hehehe xD

    So… lepas solat zuhur,pukul 3 kita orang dh keluar…lebih kurang 2 jam atau 3 jam jugak laa kitaorang kat UPM tu… then… bila keluar… bas takde… and… yeah… nak kejar tengok wyg kan…jd sebab tu tak sabar… hehehe… nampak teksi,,tangan mai terus tahan xD

    Bila dah naik teksi,,,dia keluar ikut depan,,, then baru nampak bas yg FREE tu baru nak masuk… Hmmm… Kita orang pun buad muka hampa… *afrina dah takde..dia dah tunggu kat water taxi xD*

    Naik teksi… dah bazir 5 ringgit T_T

    Hahaha… takpe lah…. Then… bila kita orang sampai,,,, terus turun jejantas n terus pergi kat water taxi belakang jejantas tu… kena cepat… sebab dia cuma setengah jam sekali amek orang… hehehe… RM2 utk seorang…. So RM4 pergi balik…

    Bila water taxi tu masuk je THE MINES… and I was like…

    “OMG… What the beautiful *error error error*”

    Broken English… hahaha… seriously… cantik giler… selama nie aku ingatkan jauh laa sangat… banyak kali aku ajak mama n ayah pergi masa ada pesta buku Big Bad Wolf… hmmm… tak pernah pergi pun sebab ayah cakap,jauh… :’(





    Tapi aku dah pergi~~ hahaha… bila sampai je,,terus pergi dekat lif,,beli tiket kul 4 setengah… n you know what?? Kitaorang dgn perut lapar giler babun sampai sana pukul 4 suku… 15 minit… how I wish I can eat that nasi ayam,,,..lapar aaiihh

    Last2 aku beli hot dog yg kat wyg tu and dorg beli popcorn~ aku tumpang je… hehehe.. *lari bajet* (perancangan tiba2 xD)

    And yeah… masa dalam cinema tu… mula2 rasa macam… waoooo… best giler~ xD but then… ayah asik call jeh >< takut aku nak angkat :’(

    Fuuhh… Captain Amerika… Handsome… Giler… Bibir dia merah… Hahahah xD Mai sekali tengok jeh,,,dah hilang Rahmat PU… hilang Jep Sepah… And lelaki2 yg dia minat semua hilang laaa… Yang ada cuma Steve Rogers.. *betul tak nama dia? xD*

    Sekejap je rasa seronok tu…sebab bila habis je citer tu.. kitaorang terus keluar nak cari surau… solat asar… then stay smpai solat maghrib…. Lepas tu baru pergi ktm… ayah call fon aku,,,agaknya sebab aku asik tak angkat,,,ayah call nombor mai…hikhik

    Kena marah laaa… ape lagi… masa tu aku dah takut,,..tapi…alaa..sekejap je… nanti kalau aku dah masuk u… aku sorang lagi…. Semua aku kena buad sorang…. Aku nie mana laaa reti berkawan sangat :’(

    So… komuter yg kitaorang naik adalah komuter terakhir ke Rawang… (hampir2 salah komuter) nasib baik bertanya dengan orang2 kat situ –oo-



    And bas yg terakhir kitaorang amek kat Rawang ke MK adalah bas yg terakhir jugak… pukul 10 setengah baru sampai rumah… heeee…best…so… ada laa jugak snap gambar… heeee :3

    Honestly,,,lepas habis SPM nie,,,aku asik keluar jeh… and then asik makan fast food… asik tengok wayang… asik makan popcorn caramel yg sedap tu… oh gosh…

    And now aku ketagih giler nak tengok wayang and nak popcorn caramel :’( bosan owww duduk rumah…dah lah tak kerja…. Heee…kawan2 aku sume ramai yg dah nak amek lesen…..heheheh :3 takpe lah… :’)

    But I wish that aku akan boleh macam nie lagi dengan dorang…. Heeee… Ya Allah,…. Kau lindungilah persahabatan kami hingga kami ke syurga Mu, ya Allah…. Janganlah kau hadirkan rasa benci membenci antara kami ya Allah… Sesungguhnya , aku amat menyayangi mereka… Jika kami tidak dapat mengingati antara satu sama lain di syurga Mu kelak, satukanlah kami semua seperti keadaan masa kini… Aaamiinnn… :’)




    :: AFIQA ::

    Post a Comment


    PAST | PRESENT