MINE


Welcome
Hi there!

This is my online diary. You don't have to read my story if you don't want to


ME
A 21 years old girl and still broke lol.

  • I love black!
  • I love rain!
  • I love panda!
  • I love you!


    Tagboard




    skin by BALQISH
    Coding by BALQISH
    The Best View by Google Chrome
  • New Semester Come Back!
    Wednesday, 5 July 2017 | 0 Comments

    school and study image


    Soooooooo the last time I updated this blog was 2 months ago kan?

    Lama gilaaaaaaaa hahahaha

    So, full sem pun dah habisssss and final exam? yeah everything dah lepas so biarkan lah lepassss huhuhu oh yaaaa!

    Selamat Hari Raya semuaaaaaa! Maaf atas semuanyaaaaaa

    Masa habis exam, aku tak sempat nak update or what since habis exam terus g buka puasa kat aeon then malam pergi karok then pukul 3 pagi baru aku siap packing back and everythinggg huhuhuh

    Lepastuuu tidur 1 jam je then bangun sahur lepastu pagi pukul 10 siap siap pergi tbs.

    Then bila sampai kampung, weh terus kerjaaaa. fon? serius weh aku takde masa sangat nak tengok fon hahaha serius tak tipu. busy gilaaaa sampai rayaaaaa

    Line pun mcm harem je kan since aku guna basic while kat shah alam nie guna wifi lajuuuu unifi hahaha

    Aku raya dua hari je wehhhhh raya pertama dgn raya keenam. Seriusssssssss. hiks hiks hari lain aku kirijaaaa bersama keluargaaaa hahaha

    Okay now dah masuk new sem.

    Short sem actually. aku mcm rela tak rela je balik shah alam ahad lepas tapi nak buat cemana mmg kena balik ada kelas kannnn

    Then... sampai je shah alam.. sedag aku berduka cita masih x move on dgn kisah lama dah lebih 6 bulan, aku dikejutkan dgn satu berita...

    Kelas pertama?

    Akma beria whatsapp well kelas first aku x terbangun hahahaha pukul 10 pagi hahaha

    Akma cakappppppp.. crush aku sama kelas!!!

    Omaigad aku rasa nak menjerit je bila bacaaaaaa wehhhh lama kottt aku minat diaaaa! hahahaha

    And sekarang dah hari khamiss... boleh dikatakan semuaaaaaaaa kelas dari isnin sampai rabu samaaaa.. aku rasa sem nie memang takdirrrrr hahahaha

    Thank Godddddd hahahaha k excited

    Aku bukan flirting ke apa just aku tengok dari jauh and aku rasa dia mcm perasan aku selalu tengok dia tapi mcm tak tapi tu lahhh hahahahaha

    Lepastu... first day, kelas kedua pukul 12 hari isnin tu aku pergi. Oh damn dia ada and yes dia tengok aku yes aku pulak tertengok dia last last aku tunduk je plus pandang depan sbb mata dia tajam weh takut aku hahahahaha

    Kening mahal betul lol.

    Ya nampaknya dah jumpa dah apa yg boleh buat aku dtg kelas selalu nie hehehehehehehehe

    Oh yaaaa. dah tahu nama penuhhhhhh heheheh 

    Semalam, aku isi attendance... dia isi nama bwh aku em em em em em em kbye

    Hahahaha okay lah short sem nie banyak major dgn minor project yg mana akan banyak duit terbang plus sakit otak sebab semua benda kena rushing weh serius tak tipu nie. hahaha

    Okay thennnn...

    Tu je kot? Takde apa yg menarik pun kah kah. kbye.

    It's My BIRTHDAYYY!!!
    Friday, 12 May 2017 | 0 Comments



    Okayyyy bila last update?

    Oh bulan 3! hahaha 2 bulan dah tinggal blog nie. Cepat betul masa berlalu ihiks ihiks.

    Kenapa update bulan 5? Oh yeahhh because it was my birthdayyyyy ehehehe

    7 May 2017.. Actually kan.. serabut weh sumpah macam serabut hari ahad tu sebab aku kena pilih dengan siapa aku nak celebrate well you know that feeling bila kau kena decide benda yg kau tak boleh nak decide but at last kau kena jugak decide sebab kau terpaksa k faham tak faham? hahaha

    So.. jieha plan nak keluar dgn aku em. Tapi en, minah nie, aku tak tahu pun dia dah balik palam.. well dia dah habis study kat bangi and now dia sambung degree kat palam. nice kan?

    K lepastu rupanya dia dah balik palam and dia sewa kereta and dia pergi ukm sebab nak amek aku balik shah alam since aku dekat ukm dari hari jumaat uhuhuh saje menyebok dgn angah hehehe.

    Patutnya ahad tu plan nak keluar. Sabtu pun plan nak keluar dgn angah tapi dia tu sembanggggg grrr nak pergi pesta buku tak jadi eyyyyyyyy

    K lepastu ahad tu memang dah decide aku keluar dgn jie.

    Tahu pergi mana? PERGI COSMO'S WORLD. Like serious shittt aku dapat naik roller coaster tu!! dulu pergi tak boleh sebab tak lepas ketinggian em -___-

    Nice gilaaaaaaa wehhhh

    k nie muka excited nak mampus sebab first time weh serious shit hahaha

    Well yeahh dah adult dulu children je hahahahahaha

    love youuuuuuuuuu

    k baju sama. hahahahaha

    abang belakang tu sebok je hahahahaha


    ini apa? ini laaa yg buat aku pening nak mampus plus nak muntah plu saku rasa macam aku takde otak dah aku terduduk dalam tandas sumpah pening nak mampus duh apak ah sorry jie em


    excited weh ingatkan takde pape rupanya peehh shittt omg dia terbalik terbalik erghhhh hahahaha

    Okay then lepastu.... naik roller coaster sekali lagi and lepastu ada la lagi and balik... emmm sorry jiee sebab aku, kita dapat main kejap jeee T_T

    Lepastu...

    Nak jadi cerita.... keluar dari times square patutnya nak terus balik shah alam.. jie yg drive lah kan since aku mana reti drive hahahahaha!

    Then..sesat!

    Lama jugak lah cari jalan keluar sampai dah sesat kat desa petaling hahaha..

    Then.... jie come out with brilliant idea "aku tahu nak mintak tolong siapa"

    Siapa? Ewan. Okay lah takpayah citer panjang sangat. Dia ex jie masa sekolah and dia member aku. K tu je.

    Lepastu? Dia datang weh. Bawak kteorg keluar dari situ then? Dia bawak kitaorang pergi condo bapak dia sebab dia nak parking motor. Then? THEN DIA DRIVE KERETA TU GILA AH WEH SERIUS AH.

    Actually aku nak balik malam tu jugak. Sebab wawa call banyak kali nak ajak aku pergi makan sekali katanya. Tapi tu lah.. Aku tahu sebenarnya dorang ada plan something untuk aku. Then.. em..

    Ewan nie pulak ajak minum dulu ape semua. Then. dah habis minum kat kampung baru, gerak pergi mana entah dia cakap nak bawak jalan. 

    Weh serius time tu dah pukul 12 lebih. Aku pandang jie. jie pandang aku. kitaorang nak cakap apa? waze pulak cam bodoh. aku pun tak faham ah kenapa waze tak boleh detect gps kteorg and i was like.. haih

    Then? Pergi tasik titiwangsa. 

    cantik en? weh nie view pukul 1 pagi weh serius shit hahahaha

    Buat apa? MAIN BASIKALLLL hahahahahaha lama gila siaa tak kayuh basikal lol sumpah penat tapi jujur ah best sebab aku bukan selalu keluar malam pun and nice gila k kat titiwangsa huhuhu

    Well I have to admit takde lah teruk sangat pun  habiskan malam dgn jie dgn ewan lol. Even though banyak ckp pasal benda dah lama, aku rasa kelakar. banyaknya benda jadi masa sekolah and aku rasa aku still ingat sampai sekarang hish kelakar hahahahahaha.

    Banyak benda boleh gelak weh bila aku fikir balik ahh bodohnya masa sekolah dulu hahaha..

    Then? dekat 2 pagi kteorg gerak pergi bukit.. bukit mana? BUKIT ANTARABANGSA hahahahaa




    ewan tak reti amek gambar. benci. -_-

    Nice ah jugak atas tu sebab weh cantikkk aku nie dah lah suka tempat tinggi. Nice af hahahaha

    Thank you jie sebab sambut dgn aku :) really.. thank you for your time. lama gila duh tak jumpa kau. Im gonna miss you after thissss ehehehehe 9 tahun dah nie wehhhh tahun depan dah 10 tahun. lama jugak kita bertahan nie kah kah. 

    Okay then.. aku overnight kat luar lah secara rasminya. memang tak balik weh.memang tak ah dapat balik dah ewan control kereta grrrr. 

    And the pagi tu jie hantar balik since ewan tunjuk jalan pergi shah alam (boleh pun tunjuk hm) then lepas breakfast, jie balik palam then aku naik prima. and you know what?

    my girls kat shah alam prepare this for me :')

    Masa aku sampai prima pagi tu, aku bukak pintu, aku nampak kek depan rumah plus belon belon and sumpah jantung rasa mcm hancur gila weh sedih weh sebab dah hancurkan plan dorang sumpah sedih.

    I only got this picture bila dah sampai shah alam. dah sampai rumah. dah sampai prima. sedih em.

    dorang letak patung tu sebagai pengganti aku hahahaha :')

    Sorryyyyy..... berjuta kali mintak maaf sumpah rasa bersalah gila weh :')

    and pagi tu, aku tidur kejap which means aku skip kelas 8 pagi and kelas pukul 12 kena pergi sebab ada presentation but yesssss aku terlajak tidur sampai 12 setengah and pukul 1 baru aku sampai kelas and my groupmates tunggu aku baru dorang present wehhh terharuuu em

    Then! dapat nie dari mur dgn akma!

    actually nie amek gambar guna instagram punya features yg baru tu. yg boleh selfie gambar kat tengah. gigih aku selfie kan benda doraemon tu bagi center hahahaha

    THANK YOU MURADA AND AKMAAAAAA. FATIN SAYANG KORANGGGG :*

    And yes. saje je bagi doraemon k takpe nasib baik comel hahahaha

    Then.. balik malam tu... aku nak jugak buat balik birthday celebration dgn dorang yg tak jadi tu! And yesss aku dapattt hahahaha

    yeayyy fatin turns 21!!!!!!

    kurang sorang :')

    maaf tak senonoh. #suweeeggg

    Yeayyyyy the aku dah tiup lilin buat wish apa semua and yesssss dah habissss hahaha lepastu makan kek and aku kemas everything and THANK YOUUUU KORANG FATIN SAYANG KORANG SANGAT SANGAT.

    Kita tidur sama sama, tinggal dalam rumah yg sama, masak sesama, keluar sesama, pergi kelas sama sama, gelak sama sama, bahan sama sama, kutuk sama sama, main game sama sama, main makeup sesama, fatin sayang korangggg sangattttt sorrryyyy sebab buat korang annoyed dgn fatin sebab fatin mudah terhibur hahahahahaha sayang korang!!! fatin harap bila dunia nie dah takde, hanya akhirat yg kekal sana je ada, fatin harap bila semua manusia dah habis diberi pembalasan dan hukuman dan semuanya berakhir di syurga, fatin harap fatin dapat jumpa korang lagi. walaupun fatin tahu fatin takkan ingat apa apa and kita semua takkan ingat apa apa, tapi fatin nak kita jumpa semula, rapat semula, sama sama semula :') omg nangis. k nangis sikit sebab emo cam shit hahahahahaha..

    Nope. It's not stops there. Ada lagiiiiii.

    Disebabkan tak dapat celebrate dgn angah, so hari rabu cuti wesak kan? so kitaorang pergi hari rabu! mana? Pavilion ehehehehehehe... PERGI MAKANNNN!

    angah said, "nie ganti kek taw. kek takde. kita makan ayam" hahahaha

    kyo chon was nice!!!!

    euw pls

    nie tengah makan hokkaido cheese tart kah kah thank you angahhhhh

    nie kat shoopen angah beli beg! omg! angah dah jd perempuan warna putih pula tu beg tu hahahaha

    But since fon angah rosak, then kitaorang decide taknak balik lambat so pukul 6 gerak ke kl sentral then terus balik tempat masing2.

    Thank you peopleeeee.. Fatin bersyukur gilaaaa

    Cuma sedih sikit sebab... mama ayah dgn adik adik lagi takde T___T

    First time birthday tak sambut sesama tahun nie hm 

    Ma, along dah 21. hehehe. tapi tu lah. sorry ma. anak org lain kebanyakan umur 21 dah ada kereta dah ada rumah pun ada dah ada kerja best dah ada gaji banyak. along belum lagi. along lama lagi baru dapat bagi mama dgn ayah semua tu hm sorry ma :(

    And you. well tipu lah kalau i tak berharap kot kot u ingat ke apa em but yeah you memang dah pergi kan? thank you. i tak menyesal apa apa pun. and tipu lah kalau i cakap i takde perasaan pape dah kat you :) i still rasa perasaan yg sama.. well it's okay. banyak kali jugak i nampak u dalam mimpi . dalam bayangan i. rasa excited bila nampak you. weh rindu hahaha. but sokay. you happy kan sekarang? i pun happy sebab you happy :)

    HE showed me walaupun DIA dah remove you from my life, I still got my friends yg sayangkan i. my sister yg ada dgn i. And i love them. more than I love you. Thank you. for once be a part of my life. thank you for once become half of me. 

    YEAYYY OFFICIALLY 21 ! YOUNG AND FREEEE HAHAHAHAHA !


    PAST |